LMI ønsker Gentili Pharma velkommen som nytt medlem

Gentili Pharma er et splitter nytt selskap som nå er en del av LMI-familien. Selskapet har (snart) 6 ansatte i Norge, med Erik Svea som daglig leder.

Publisert 14. oktober 2024
Det nordiske Gentili-teamet foran hovedkontoret i Italia. Fra venstre Åse Andresen (medisinsk rådgiver), Erik Svea (daglig leder), Stine Børke (Commercial Lead) og Sophia Jin Haugen (Coordinator Nordics)

– Vi fikk grossist-tillatelse for 3 uker siden, så vi er rykende ferske, forteller Svea.

Han har vært i Nycomed og Takeda i 24 år, og jobbet blant annet som ansvarlig for «Nycomed-porteføljen» og for neuroscienceavdelingen. Så kom muligheten til å bygge opp Gentili Pharma helt fra grunnen, og lede etableringen av en nordisk hub med base i Norge.

Mye Takeda i bunn

I teamet sitt har han fått med seg to tidligere Takeda-kolleger: Stine Børke, som har bakgrunn som sykepleier, og Åse Andresen som har bakgrunn som klinisk ernæringsfysiolog. Begge har tidligere jobbet blant annet på Radiumhospitalet.

Nå er det kreft og smertebehandling som står i sentrum.

Gentili Pharma er en helt ny og nordisk del av det italienske selskapet Istituto Gentili. Istituto Gentili ble etablert allerede i 1917 (da som Galenico Institute i Pisa) og firmaet ble en del av  Mediolanum Farmaceutici-gruppen i 2009.

Kreft og smertebehandling

Istituto Gentili, som har 58 ansatte i Italia, har siden 2017 fokusert på onkologi og har blant annet kjøpt opp produkter fra Novartis og Teva m.fl.

– I Norden har vi foreløpig to produkter, begge mot smerter og begge kjøpt opp fra Takeda. Ett av dem, en nesespray som brukes ved episodiske smerter hos kreftpasienter, produseres hos Curida på Elverum. Den lages med en ny teknologi som skal bidra til å sikre riktig bruk, forteller Svea.

Gentili Pharma bygger også opp filialer i Polen, Sveits og Nederland og er på markedet i 22 land med de to smertemedisinene.

– Vi ønsker å være en god partner for helsepersonell i arbeidet med å optimalisere behandlingen av episodiske smerter hos enkelte kreftpasienter, forteller Stine Børke.

Gentili Pharma kommer i tillegg til å se på oppkjøps- og samarbeidsmuligheter i Norden og Europa innenfor flere områder.

Bredt sammensatt team

Stine Børke, som i tillegg til sykepleierutdanningen også er utdannet økonom har lang erfaring med smerte og kreft. I mange år var hun også i Takeda og var blant dem som ble med over til Orifarm da Takeda solgte ut deler av virksomheten i 2020. I Gentili Pharma er hun Commercial Lead.

Også Åse Andresen har flere års erfaring fra Takeda, og var i likhet med Børke med over til Orifarm etter deres oppkjøp av deler av den tidligere Nycomed-porteføljen fra Takeda. Etter 14 år som fag- og opplæringssjef for Nycoplus-serien i de to selskapene, er hun i dag medisinsk rådgiver i Gentili Pharma.

– Vi har snart to nye kolleger her i Norge; én som skal jobbe som Business and Tender Manager og en InField Advisor. I tillegg har vi en prosjektkoordinator som allerede er på plass, forteller Andresen.

Med en tre uker gammel grossisttillatelse, en nylig betalt Nomvec-avgift og nymalte vegger i kontorlokalene i Dronningens gate i Oslo, er de klare til dyst. I tillegg til å kjøpe inn elementære ting som kaffetrakter og møbler, er de allerede i gang med å jobbe for å øke bevisstheten og kunnskapen rundt episodiske smerter.

Mer informasjon om Gentili Pharma blir å finne på LMIs medlemsoversikt så snart ny nettside er klar.