Studier i verden
På nettsiden clinicaltrials.org får du de siste tallene på antall kliniske studier som nå pågår på koronaviruset Covid-19. Tallet mandag morgen (30. mars) er på 202.
Tall på antall kliniske studier på Covid-19 i verden
Studier i Norge
Legger du til norske studier i søket på ClinicalTrials.org, dukker det opp ett resultat. Dette er en studie på Ahus med navn: «Norwegian Coronavirus Disease 2019 Study: An Open Labeled Randomized Controlled Pragmatic Trial to Evaluate the Antiviral Effect of Chloroquine in Adult Patients With SARS-CoV-2 Infection».
Tall på antall kliniske studier på Covid-19 i Norge
Studier i EU og EØS
I EU clinical trials sitt register kan man søke etter protokoll- og resultatinformasjon om kliniske studier som gjennomføres i EU- og EØS-området. Mandag 30. mars er det registrert 16 studier på Covid-19.
Tall på antall kliniske studier på Covid-19 i EU og EØS
Samlet database
World Health Organization (WHO) samler de siste vitenskapelige funnene og ny kunnskap om koronaviruset Covid-19 og sammenstiller dem i en database. Databasen oppdateres daglig fra søk i bibliografiske databaser, søk i innholdsfortegnelsen i relevante tidsskrifter og i andre relevante vitenskapelige artikler. Ny forskning blir lagt til regelmessig.
Database over global forskning på Covid-19 (WHO)
– Ekstremt viktig i en slik krisesituasjonen
Administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem, er imponert over antall studier som nå er i gang på Covid-19.
– Dette betyr på mange måter at den kunnskapen og forskningsinnsatsen som skjer hver eneste dag i legemiddelindustrien, viser seg å være ekstrem viktig i en slik krisesituasjonen som vi nå opplever globalt. Dette er en situasjon vi aldri hadde trodd at vi skulle oppleve.
Bekkemellem peker på viktigheten av et godt samarbeid mellom private og offentlige aktører i tiden fremover.
– Vi ser nå betydningen vaksinasjon har å si for å takle nye virus som kan oppstå. Dette igjen viser viktigheten av et sterkt offentlig-privat partnerskap, hvor gode dialoger og samarbeidsformer gjør at man kan finne nye løsninger. Vi er alle viktige brikker for at det til syvende og sist skal komme trygge og gode vaksiner til bruk i kampen mot Covid-19. At det er kommet i gang så mange studier på kort tid er imponerende. Dette viser at det er viktig å ta med seg kunnskapen om etablerte legemidler når man skal utvikle nye former for kombinasjonsbehandling. Vi har god kunnskapen i spesialistmiljøene og i våre firma, og dette må forvaltes med klokskap når krisen er et faktum, sier Bekkemellem.
Les også: Industrien tilbyr sitt helsepersonell til det offentlige