Arrangerte OL for barn på OUS

Publisert 15. november 2017

Nylig deltok 25 små pasienter på Fun Olympics på Rikshospitalet, i regi av Shire. Idrettshelten Fred Børre Lundberg delte ut premiene.

Mange av LMIs medlemsselskaper arrangerer en Global Day of Service, der alle de ansatte jobber frivillig for en organisasjon eller virksomhet. Shire har 11 ansatte i Norge, og de ønsket å bruke dagen til å lage olympiske leker for barn innlagt på Oslo universitetssykehus.

FUN OLYMPICS: 10 av Shires 11 ansatte arrangerte OL for barn på Rikshospitalet, blant dem initiativtaker Knut Leo Abrahamsen (her i rosa t-skjorte). Kombinertløper Fred Børre Lundberg (med gullmedalje om halsen) og aktivitetsleder på OUS, Anders Brørby (med plakaten i hånda), var også hjertelig til stede.

– Vi ønsker å gjøre en forskjell og vi ønsker å gi noe tilbake til samfunnet. I år valgte vi å spørre Oslo universitetssykehus Rikshospitalet om vi fikk lov til å arrangere OL for de minste pasientene. Vi har laget øvelser som passer for alle barn, også de sykeste, forteller Knut Leo Abrahamsen i Shire.

Rundt 25 barn og deres pårørende møtte opp i foajeen i Kvinne/Barn-bygget denne torsdagskvelden i november. Om de satt i rullestol eller trillet rundt på stativ med intravenøs væske kunne de likevel delta på de ulike postene; kaste badeball på oppblåsbare bowlingkjegler, rulle baller på borrelåsblink, gjette lengden på tau, tyngden på en stein og antall pastaskruer i et glass, trille flest mulig 6-ere på terning osv.

Knut Leo Abrahamsen er initiativtaker og primus motor bak arrangementet. Han er også tidligere toppidrettsutøver og har jobbet tett med eks-kombinertløper Fred Børre Lundberg. Det var derfor naturlig å invitere Lundberg til å dele ut premier til barna, og han stilte mer enn gjerne opp.

– Det var ikke vanskelig å svare ja på denne forespørselen. Den hverdagen mange av disse barna har er så tøff og krevende, og da kan små avbrekk som dette være gull verdt. Jeg har en sønn på 15 og en på 2 selv, så disse barnas situasjon gjør inntrykk, sier Lundberg.

Han delte ut OL-luer, buffer og sjokolademedaljer til stolte og slitne barn. Etterpå vanket det pizza og brus.

Aktivitetsleder for barna på Oslo universitetssykehus, Anders Brørby, satte stor pris på initiativet fra Shire. Han er i den heldige situasjonen at mange ønsker å bidra, men han takker bare ja til det som passer for målgruppen.

– Det jeg likte så godt med dette initiativet var at det passer for alle, også for barna som er sengeliggende. Shire har kalt det Fun Olympics og det har vært et koselig avbrekk for pasientene våre. Det er akkurat det vi prøver å legge til rette for her, men vi er avhengig av ildsjeler utenfra for å få til slike tilbud, sier Brørby.

Ved hjelp av interne og eksterne ildsjeler kan han arrangere et hyggelig avbrekk for barna hver torsdag, i tillegg til at han og kollegene blant annet arrangerer fritidsklubb hver mandag og onsdag. Han ønsker å tilby de syke barna lek og moro, mestringsfølelse og stimulans.

Shire er et globalt bioteknologiselskap med hovedkontor i Irland og 22 000 ansatte globalt. Selskapet har spesialisert seg på forskning og utvikling av legemidler til sjeldne sykdommer og andre høyspesialiserte tilstander. På selskapets Global Day of Service 2017 har rundt 7300 Shire-ansatte jobbet til sammen 29 000 timer med frivillig arbeid rundt om i verden. Her kan du se noen av prosjektene:

Les mer om Shire på www.shire.com eller www.shirenorge.no