Lovende resultater for GE HealthCares fase I-studie

Under det halvårige Contrast Media Research-symposiet i Oslo ble det presentert lovende resultater for GE Healthcares nye MR-kontrastmiddel.

Publisert 9. oktober 2024
Administrerende direktør i GE HealthCare i Norge Cathrine Thomassen er fornøyd med de positive resultatene.

Ny klinisk fase I-studie fra GE Healthcare makrosyklisk manganbaserte konstrastmiddel ble denne uken presentert under det halvårlige Contrast Media Research-symposiet i Oslo. Hvis MR-kontrastmiddelet blir godkjent, vil det gi et alternativ til gadoliniumbasert kontrastmiddel.

-GE HealthCares manganbaserte kontrastmiddel kan gi fordeler som redusert risiko for vevsavsetning og forbedret sikkerhet for visse sårbare pasientpopulasjoner sammenlignet med gadoliniumbaserte midler,  samtidig som det gir sammenlignbare bildebehandlingsmuligheter og potensielt lavere miljøpåvirkning, sa radiolog ved Mayo Clinic Dr. Robert J. McDonald.

Administrerende direktør i GE HealthCare Norge Cathrine Thomassen er fornøyde med de lovende resultatene.

-Dette er utrolig spennende resultater og viser selskapets ønske og forpliktelse til å videreutvikle kontrastmidler til det beste for radiologer og pasienter. Med den lange historien og det sterke fagmiljøet vi har på Storo og på Lindesnes har vi kompetanse og infrastruktur til å utvikle nye produkter  – fra helt tidlig molekylbygging til oppskalering og kommersiell produksjon, sier Thomassen.

Studien ble gjennomført ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet, og dro nytte av delfinansiering fra Norges forskningsråd. GE Healthcare har to kontrastmedieanlegg i Norge – et anlegg i Oslo og et i Lindesnes.

– Dette er veldig spennende resultater og viser at GE HC har hele bredden av et produktutviklingsmiljø inkludert kliniske studier i Norge, sier seniorrådgiver i LMI Monica Larsen.