Norsk life science markerte seg i Malmø

For niende året på rad har Norge markert seg med egen paviljong under Nordic Life Science Days – med LMI som en av partnerne.

Publisert 19. september 2024
LOOK TO NORWAY: Ofte hektisk rundt den norske paviljongen under NLS Days.

Paviljongen har OCC som hovedorganisator, sammen med LMI, Inven2, Norwegian Smart Care Cluster, Norwegian Health Tech, Oslo Business Region, Nortrials og The Life Science Cluster. Med sterk støtte av Den norske ambassaden til Danmark og Den norske ambassaden til Sverige og Innovasjon Norge. Industripartnere var Curida og Theradex Oncologi.

– Det er viktig at norsk life science står samlet og promoterer Norge, viser våre fortrinn – og ikke minst forteller om satsingen som gjøres innen life science sektoren i Norge nå, sier seniorrådgiver Monica Larsen og kommunikasjonsdirektør Espen Snipstad, som var LMIs delegater i paviljongen.

Medlemmer på stands

Flere av LMIs medlemmer hadde egne stands.

Link Medical var på plass, som tidligere år. – Vi er jo en del av dette økosystemet, så vi er her både for møte mulige samarbeidspartnere, men også for å møte firmaene som har produkter i utvikling – som er potensielle kunder, sier administrerende direktør Sissel Lønning Andresen.

Og gjennom konferansen fungerte planen: – I tillegg til å erfare den store bredden av det som rører seg innenfor Life science i Norden, så har vi i år vi hatt mange gode møter med potensielle samarbeidspartnere, så vi har mye å følge opp når vi kommer tilbake, forteller hun.

Også Next Pharma var på plass. Riktignok ikke fra fabrikken i Asker, men fra hovedkontoret i UK.

– Vi er her for første gang, så for oss handler det om å oppdage mer i det nordiske markedet, være synlige, jobbe tettere med selskaper i denne regionen, forteller James Mccune. Han foreller at de, i tillegg til Asker-fabrikken også har produksjon i Finland. – Så det er viktig for oss å komme enda tettere på regionen og folk som opererer her, sier han.

Selskapet har 10 sites totalt. James Mccune jobber mest med tidligfase, mens John Marenghi jobber mer overordnet, så de prøver å møte folk som jobber i forskjellige faser av verdikjeden. Mccune følger start-ups tett og er glad for å se vekst i Norden.

Pre-event

Konferansen går over tre dager, og den norske delegasjonen hadde et pre-event dag 1; en networking lunch i ambassaderesidensen i København. Den norske ambassadøren til Danmark, Katja Christina Nordgaard, ønsket gjestene velkommen til mingling og lunch.

– Vi er veldig glade for at den norske ambassaden støtter opp om initiativet vårt, og gjestfritt åpner opp residensen for en lunch for våre partnere, sier OCCs hovedorganisator for dette, Charlotte Wu Homme.

Se også sak i MedWatch

PRE-EVENT: Den norske ambassaden til Danmark åpnet dørene til residensen og inviterte til mingling og lunch. Ambassadør Katja Christina Nordgaard ønsket velkommen.
SAMLET GJENG: Noen av deltakerne, sammen med ambassadør Katja Christina Nordgaard (i midten foran).
RIGGING: Paviljongen tar form og er klar for å ta i mot gjester – og for å være et samlingssted både for norske og utenlandske stakeholdere.
LINK NOT MISSING: Som tidligere år var også Link Medical på plass med stand. Til venstre: Fredrik Johanssson, administrerende direktør Sissel Lønning Andresen og Jo Anders Rönneberg.
NEXT PHARMA: Klare for å komme enda tettere på det nordiske life science-miljøet; James Mccune og John Marenghi.
THERMO FISHER SCIENTIFIC: Shahin Hojjati fortalte besøkende mer om selskapet og dere satsinger i Norden.