Samlet helseindustri og klinikere i Barcelona

Under første dag av ESMO-kongressen i Barcelona, holdt NorTrials, Innovasjon Norge og LMI møte hvor vi samlet helseindustri og klinikere for å snakke om kliniske studier.

Publisert 16. september 2024
MINGLING.

ESMO-kongressen (European Society for Medical Oncology) er Europas største onkologi-kongress. Den hadde første dag sist fredag og varer til i morgen. Og allerede fredag kveld ble helsenæring og klinikere invitert til dette møtet med et todelt formål: Norge ble presentert som studieland – og det var verdifull mingling etterpå, der viktige relasjoner skapes og eksisterende relasjoner pleies.

Hovedarrangører var NorTrials og Innovasjon Norge, og LMI var medarrangør. Jannik Grodt Schmidt fra Innovasjon Norge ønsket velkommen, etterfulgt av Signe Fretland som ga en introduksjon av NorTrials og erfaringer så langt. Leder av NorTrials-senteret for kreft, Åslaug Helland, fortalte om betydningen av kliniske studier for sine pasienter – og om initiativer og fordeler med kliniske studier i Norge.

16 selskaper og 8 sykehus var representert – i tillegg til Kreftforeningen, Innovasjon Norge, Nortrials og media.

Målet er å øke kliniske studier i Norge – og tidligere har slike møter gitt direkte resultater i form av studier som er allokert til Norge, etter samtaler mellom selskaper og klinikere.

VELKOMMEN: Jannik Grodt Schmidt fra Innovasjon Norge ønsket velkommen.
DELTE ERFARINGER: Signe Fretland ga en introduksjon av NorTrials.
Åslaug Helland leder NorTrials-senteret for kreft og fortalte om initiativer og fordeler med kliniske studier i Norge.