Lær om kliniske studier under Forskningsdagene

I samarbeid med NorTrials arrangerer LMI seminarer om kliniske studier flere steder i landet - for pasienter, pårørende og alle som er interessert. Arrangementene er en del av Forskningsdagene.

Publisert 10. september 2024

Årets teama på Forskningsdagene er helse. Les mer på forskningsdagene.no

Møtene om kliniske studier finner sted kl 16.30 både 19., 23. og 24. september i henholdsvis Oslo, Lørenskog (Ahus) og Bergen (Grand hotel Terminus).

Kliniske studier er forskning som gir oss kunnskap om sikkerhet og effekt av en ny type forebygging, behandling eller rehabilitering. Det vil si at man undersøker hvordan det virker på mennesker og hvor trygt det er. Kliniske studier er forskning som foregår i sykehus, hos fastlegen eller i andre helseinstitusjoner og som kan involvere både friske mennesker og pasienter.

Vil du lære mer om kliniske studier?
Bli med på seminar i forbindelse med Forskningsdagene 2024!

Du vil høre fra noen av de fremste legene i Norge, pasienter, pasientforeninger og representanter fra legemiddelindustrien. De vil fortelle mer om hva kliniske studier er, hva det betyr å være med på kliniske studier og hvorfor det er viktig at flere pasienter får mulighet til å delta i denne typen forskning.

Oversikt over arrangementer:
19. september 2024 kl. 16.30: Kreftforeningens Vitensenter, Oslo
Program og påmelding

23. september 2024, kl. 16.30: Auditoriet Akershus Universitetssykehus
Program og påmelding

24. september 16.30: Hotel Grand Terminus, Bergen
Program og påmelding (skroll nedover siden for å finne arrangementet)

Om forskningsdagene:

Forskningsdagene er en festival der forskere over hele landet viser frem forskningen sin til folk flest! I år er festivaldagene f.o.m. onsdag 18. september t.o.m. søndag 29. september. Du kan prøve ting selv, snakke med forskerne eller bare ha det gøy.