Over 230 deltakere var til stede da LMI arrangerte Partnership for Life som en del av Oslo Life Science.
– For andre gang er Partnership for life en del av Universitetet i Oslo sin store livsvitenskapskonferanse – en konferanse i vekst som i år har flere arrangementer over flere dager. Tusen takk til UiO som har invitert oss inn som partner. Jeg er også veldig glad for å arrangere en konferanse som Partnership for life, der partnerskap mellom forskere i akademia og ansatte i industrien kan oppstå. Det er viktig at vi skaper en kultur for samarbeid mellom det offentlige og det private, sa Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI, da hun åpnet konferansen på Latter i går.
Viktig konferanse
Dette er fjerde gang Partnership for Life arrangeres, og i år er det LMI sammen med Abbvie, Bayer, AstraZeneca, Pfizer og The Life Science Cluster som står bak konferansen. Over 230 deltakere hadde møtt opp for å få presentert det norske økosystemet som bygges for livsvitenskap i Oslo og høre globale suksesshistorier fra både Norden og resten av Europa.
– Dette kan bli den viktigste konferansen dere deltar på i år. Som vi så i videoen er veien fra idé til produkt for legemidler lang. Den krever samarbeid, infrastruktur og ressurser. I Norge scorer vi høyt på forskningskapasitet, men vi kommer til kort når det gjelder kommersialisering, sa Anne Grosvold, som var ordstyrer for konferansen.
Samtidig som konferansen pågikk på hovedscenen på Latter pågikk nemlig en parallellsesjon, ledet av Inven2, med partnering-møter. Der hadde forskere, investorer, oppstartsselskaper og legemiddelselskaper mulighet til å treffes og nettverke med hverandre. Totalt ble nær 40 møter arrangert her.
Livsvitenskapsbyen Oslo
En av aktørene som jobber for å gjøre Oslo til «the life science city» er Universitetet i Oslo. På statsbudsjettet for 2018 fikk Universitetet 50 millioner kroner i startbevilgning til livsvitenskapsbygget – Norges største forskning- og undervisningsbygg.
Viserektor ved UiO, Per Morten Sandset, fortalte om UiOs arbeid med å bygge «The life science city».
– Det nye bygget vil gi oss en ny måte å samarbeide på, med studenter innenfor medisin, kjemi og molekylær medisin. Vi ønsker å forske på tvers, tilby kjernefasiliteter til studentene og ha interaksjon med både små og store legemiddelselskaper, sa han.
LMI kommer tilbake med flere saker fra Partnership for life-konferansen.