LMI og BI arrangerte frokostmøte

Publisert 8. september 2017

Diskuterte hvordan vi kan tenke næringsutvikling i norsk helsesektor.

PLASS VED BORDET: Karita Bekkemellem synes industrien har fått til mye de siste årene, og håper samarbeidet med BI vil føre til enda høyere kvalitet på innspillene fra industrien til myndighetene.

I dag arrangerte LMI og BI frokostmøte med tema «Fra kostnad til verdi: Hvordan kan vi tenke om næringsutvikling i norsk helsesektor».

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i LMI, åpnet møte med å snakke om hvor bransjen står i dag.

– Det er et stort behov og potensiale for å løfte industriens mange saker opp på et høyere nivå. Det har vi prøvd å gjøre de siste årene blant annet med verdiskapningsrapportene fra Menon. Nå er vi ved innspurten i en stortingsvalgkamp, og vi avslutter altså denne perioden med at det kommer en egen melding om helsenæringen. Det er viktig at vi ser hvilken plass vi har fått i det politiske landskapet, og vi håper samarbeidet med BI vil gjøre det lettere å få kvalitetsinnspill inn til myndighetene, sa hun.

Fra BI var Werner Christie og Thomas Hoholm, institutt for strategi og entreprenørskap, tilstede for å fortelle om hvordan BI har jobbet – og ønsker å jobbe videre – med helsesektoren. BI har jobbet med både primærhelsetjenesten, spesialisthelsetjenesten og medtek tidligere, men er nå interessert i å jobbe nærmere med legemiddelindustrien.

Møtet ble avsluttet med en diskusjonsrunde der deltakerne ble utfordret til å tenke nytt og diskutere verdi i helsetjenesten.

STOR INTERESSE: Det var mange som hadde møtt opp på frokostmøtet, som ble avsluttet med gruppediskusjoner om verdibasert helsetjeneste.