Holdt innlegg for ambassadørene

Publisert 1. september 2017

Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida, fortalte om helseindustrien på NHOs arrangement.

I forrige uke inviterte NHO alle stasjonssjefer og utvalgte medlemmer til middag for å overrekke Ambassadørprisen 2017.

– Vi i NHO verdsetter utenriksstasjonenes arbeid for næringslivet svært høyt. Jobben ambassadørene gjør for å øke norsk verdiskaping er ikke mindre viktig nå som norsk økonomi er i omstilling.  Vi som økonomi trenger nye eksportbedrifter og nye markeder, sa NHO-president Arvid Moss.

100 ambassadører var tilstede under middagen og flere næringslivsledere. En av dem var Leif Rune Skymoen som fortalte om historien til Curida og hvordan man i Norge jobber for å bygge norsk helseindustri, som skal være et av beina norsk økonomi skal stå på fremover.

– Internasjonal farmasøytisk industri har de siste 15 årene blitt snudd på hodet. Tidligere gjorde gigantene alt selv, men i dag setter de gjerne bort for eksempel produksjonen til selskaper som oss som er eksperter på akkurat det. De gjør også utvikling av nye medisiner i samarbeid med mindre og spesialiserte aktører. For norske selskaper har veien ut i den store verden tidligere vært lang, nå har det endret seg fordi gigantene søker samarbeid, sa han.