Flere selskaper var representert i møtet hos nærings- og fiskeridepartementet i går.
I går var LMIs næringspolitiske utvalg (NPU) hos nærings- og fiskeridepartementet for å fortelle om industriens innspill til den kommende stortingsmeldingen om helsenæringen. Tilstede var representanter fra ni av LMIs medlemsbedrifter: Takeda, GE Healthcare, Roche, MSD, Pfizer, BMS, Curida, Abbvie og Ultimovacs.
Les også: Du og jeg er tjent med en sterk norsk helsenæring.
Flere representanter fra NPU holdt innlegg for politikerne, og fokuset var behovet for en helhetlig strategi for hele verdikjeden der man bygger innovasjonskultur på universitetene, legger til rette for kommersialisering av forskningen, sørger for kapitaltilgang til oppstartsselskapene, har mulighet for pilotproduksjon av produktene, legger til rette for at de kliniske studiene på produktene kan gjøres ved norske sykehus, utnytter potensialet som ligger i helseregistre og biobanker og til slutt har et attraktivt hjemmemarked for produktene som kommer.
– Det var veldig moro å se interessen for våre bedrifter og vår bransje hos departementet. Det er tydelig at de har fått med seg at vi er en viktig aktør for å møte utfordringene helsetjenestenesten står overfor og at vi er en viktig bidragsyter også for å bygge helsenæring i Norge. På vegne av LMI, ble jeg også veldig stolt over at vi har så mye kompetanse og vilje til å bygge et sterkt økosystem for helsenæringen i Norge, og jeg synes vi fikk til en god og konstruktiv dialog om hva som skal til for økt satsing og investering fra bedriftene, sier Monica Larsen, seniorrådgiver i LMI.
Hun mener selskapene var tydelige på hvordan Norge kan få økt verdiskaping fra helsenæringen.
– Representantene fra oppstartsselskapene og produksjon var også tydelige på hva som skal til for å få mer verdiskaping hjemme. I det hele, tror jeg vi fikk fram budskapet om hvor viktig det er å satse på hele verdikjeden som legemiddelindustrien representerer, sier Larsen.